Turistična kmetija Ferencovi slo eng ger
Rezervacija
Termin
Število oseb
Otroci
Nočitev/zajtrk
Polpenzion
Vaš e-mail
Pošlji
Ferencovi
Turistična kmetija
Ivanič Kous Marjeta in Peter
Krašči 23a
9261 Cankova


Tam, kjer najprej vzide sonce, v Prekmurju na Goričkem, torej blizu avstrijsko- madžarsko-slovenske tromeje, leži prostrano umetno Ledavsko jezero, ki je razdelilo vas Krašči na dva dela. Ob njegovem vzhodnem bregu med njivami in polji stoji turistična kmetija FERENCOVI.

Na tem koščku zemlje že več kot 200 let prehaja iz roda v rod kmetija, po domače imenovana Ferencovi. Leta 1991 so začeli na njej sprejemati prve obiskovalce in po končani opremi petih sob so dve leti pozneje prespali tudi prvi gostje. Zaradi velikega povpraševanja so čez nekaj let dodatno uredili še dve sobi s skupnimi ležišči.

Ferencovi goste radi razvajajo. Pred hišo jim dajejo na voljo dvojno igrišče za tenis, travnati grič za igre z žogo in velik prostor za druženje večjih skupin (predšolskih in šolskih otrok, zaključenih skupin). Terasa pod brajdo ima prelep razgled na jezersko gladino. Jezero vabi k ribolovu, veslanju ali le tihemu opazovanju.

Goričko je najlepše doživljati v stiku z dihanjem narave, zato imajo Ferencovi za izposojo tudi nekaj koles. S kolesom lahko obiščete bližnji Grad (6 km) s 365 sobami, tromejo (11 km), razgledni stolp v Sotini (7 km), ki je najvišji vrh v Pomurju, Fuks grabo (4 km), kjer se lahko v spremstvu prijazne zvite lisičke sprehodite skozi gozd. Kopate se lahko v bližnjih termah ali zdravilišču. Če si vzamete na izlet odejo, pa lahko pod milim nebom ali v zavetju drevesne krošnje uživate sonce, oblake, luno, zvezde ...


Novi paketi v pripravi
Kmalu!
Novi paketi v pripravi
Kmalu!
Novi paketi v pripravi
Kmalu!
Nov paketi v pripravi
Kmalu!


Datum zadnjih popravkov
23. maj 2020
Spletna stran ne uporablja piškotkov