Turistična kmetija Ferencovi slo eng ger
Rezervacija
Termin
Število oseb
Otroci
Nočitev/zajtrk
Polpenzion
Vaš e-mail
Pošlji
Ferencovi
Turistična kmetija
Ivanič Kous Marjeta in Peter
Krašči 23a
9261 Cankova

Kmetija stoji na odličnem mestu sredi lastnega 6-hektarskega kompleksa (s sadovnjakom, travniki, njivami, gozdom ...) in ima otroško igrišče, zelenice za igre z žogo in dvojno teniško igrišče. Oddaljenost 200 m od glavne ceste in prvih sosedov gostom zagotavlja mirno in varno bivanje.

Z doma pridelano in pripravljeno hrano in pijačo ter delno iz okolice vas Ferencovi razvajajo, če si privoščite krajši ali daljši oddih pri njih. Poudarek je predvsem na prekmurski kulinariki. Seveda pa imajo konec tedna odprta vrata tudi za izletniške goste, po vnaprejšnjem naročilu pa vas sprejmejo tudi druge dni v tednu in vam pripravijo toplo malico ali kosilo, ob katerem vam postrežejo z domačim aperitivom in vinom iz lastnega vinograda ter doma pripravljenimi sokovi.

Ljubiteljem preteklih časov je na ogled kmečki muzej na prostem s starimi stroji in orodji, ki je delno prekrit s slamnato streho. V objektu so vgrajeni elementi nekdanje tradicionalne prekmurske gradnje oz. arhitekture.

Veliko pozornosti namenjajo vrednotam iz preteklosti, da bi ostale za prihodnost, zato vam lahko po želji in ob zadostnem številu gostov organizirajo prikaz tradicionalnega pokrivanja strehe s slamo, pletenja košar iz šibja, izdelovanja cvetja iz krep papirja ali pa vas napotijo do bližnjega lončarja, kjer se lahko preizkusite v ročnih spretnostih in oblikujete izdelek iz gline tudi sami.
Novi paketi v pripravi
Kmalu!
Novi paketi v pripravi
Kmalu!
Novi paketi v pripravi
Kmalu!
Nov paketi v pripravi
Kmalu!


Datum zadnjih popravkov
15. april 2023
Spletna stran ne uporablja piškotkov